Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Talent Gevonden! - column Jaap Luikenaar

Heeft u dat nou ook? Dat beetje ‘schurende’ gevoel in de aanloop naar de verkiezingen. Al die hoopvolle beloften. Al die grote woorden. Alles samen. Met elkaar. Voor iedereen. Duurzaam, veilig en leefbaar. Eerlijk delen. Open en transparant. De zwakkeren ontzien. Da’s toch logisch? Dat wil toch iedereen? Pfff... herkent u de verkiezingsretoriek? En al filosoferend denk je ondertussen: dat kan ik ook. Of: dat kan ik beter. Laat ik dus ook maar een partij oprichten. Zelf de politiek ingaan. Idealen verwezenlijken. Meehelpen de wereld een beetje te verbeteren. Dit soort gedachten dwalen door mijn hoofd als ik de verkiezingsposters her en der door de stad weer zie. Of een verkiezingsdebat volg, live in een buurtcentrum of live op tv. De stembusstrijd. Al maanden zijn ze er mee bezig. De gevestigde partijen en de partijen (soms gewoon clubjes) die voor het eerst meedoen en de grote stap wagen. Iedere verkiezingen weer, zie je ze opduiken. Ik vind ze wel sympathiek. Opkomend voor een herkenbaar belang - in de politiek vaak ‘one issue’ genoemd. U begrijpt al waar ik naar toe wil (samen met u natuurlijk, laat dat vooral duidelijk zijn). De oprichting van de Havenpartij (HAP). Of - we doen toch alles samen - de Haven en Industrie Partij (HIP). Een partij die het belang van de 90.000 havenwerkers voorop stelt en tegelijk dat van de 1,5 miljoen mensen die om de haven heen wonen, werken en leven. U dus. HIP, een partij die een goed havenondernemersklimaat hoog in het vaandel heeft staan. En die alle havensores weg neemt. Een partij die veiligheid en leefbaarheid goed in het oog houdt (cameratoezicht) en tevens de privacy waarborgt. Een club die haven en stad weer dicht bij elkaar brengt: van Port of Rotterdam naar Part of Rotterdam.
Column

"van Port of Rotterdam naar

Part of Rotterdam"


Vanzelfsprekend zorgen wij voor vrij en gratis openbaar vervoer over water. Zeilboot, motorjacht roeiboot, zelfs de waterscooter met zijn hoog opspuitende waterstraal is er voortaan toegestaan. De Metro ondergronds doortrekken tot het meest westelijke deel van de - nog later aan te leggen - Derde Maasvlakte. Met geluidloze, energiearme en toch supersnelle treinen. En met.. o ja, een prachtige ranke, slanke hoge brug bij de ingang van de haven. Naar Frans voorbeeld (denk aan de Pont de Normandie of Pont de Millaud). Droom vooral verder met je HIP-pe of HAP-pe havenpartij. Scholen, kinderopvang, sportaccommodaties en winkelcentra, allemaal midden in de CO2-neutrale havengebieden. Kilometerslange wandelboulevards, vol aantrekkelijke terrassen. Evenals kleurige, strakke, fris ogende kantoorgebouwen. Stuk voor stuk pareltjes van architectuur. Plekken waar je graag wilt zijn en die je een goed (haven-)gevoel geven. Een nieuwe woonwijk aan de kust, waar goedbetaalde havenwerkers (allemaal dus) graag willen wonen. Dichtbij hun werk dat hen zoveel carrièrekansen biedt dankzij moderne en hoogstaande arbeidsvoorwaarden. Wat doe je vanavond? Ach, laten we nog even gezellig de haven in gaan! Kijk, dat is nu precies de sfeer die de HIP en HAP willen creëren. U toch ook? Of zijn we vandaag de dag en met de huidige politiek-van-de-haalbaarheid eigenlijk al best een aardig eind op weg naar die gedroomde haven van de toekomst? Dan ook zonder havenpartij toch dus maar even naar de stembus, straks!

terug naar overzicht
Deel dit bericht: