Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

5 vragen aan: Zekiye Yilmaz

Cargadoor bij Evergreen en Jong Haventalent 2013.


Body_5vragenIn 2013 werd Zekiye Yilmaz Jong Haventalent. Naast het feit dat ze hierdoor in de prijzen viel, is zij aan de slag gegaan om nog meer jongeren aan te sporen om in de haven van Rotterdam
te werken. Ze heeft zich gefocust op scholieren en ging langs bij basis- en middelbare scholen. Voor deze Jongerenspecial van Talent Gezocht! zochten wij dit talent op en stelden haar vijf
vragen over de haven. 

Hoe kwam je in de haven terecht? 
Als ik terugkijk, ben ik eigenlijk toevallig in de Rotterdamse haven beland. Op mijn 16e moest ik me inschrijven voor een vervolgopleiding, maar ik wist eigenlijk niet welke richting. Een beroepentest hielp ook niet: Horlogemaker worden. Dat was 100% wat ik niet wilde worden. Af en toe vind ik het wel leuk om thuis iets in elkaar te zetten, maar absoluut niet mijn droombaan. Op advies van mijn decaan ben ik gaan kijken op het Scheepvaart en Transport College. Na een paar voorlichtingen en een rondleiding, heb ik me meteen ingeschreven! 

Wat maakt het werken in de haven zo leuk? 
De haven is heel dynamisch! Dagelijks heb ik te maken met verschillende personen met verschillende vragen. Als we al een klein beetje kijken wat er in de haven gebeurd, zouden we er allemaal wel willen werken! Verschillende producten komen eigenlijk als eerste Rotterdam binnen via de haven. We kunnen verschillende soorten fruit en kruiden proeven, kleding dragen en elektronica kopen. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Rotterdamse haven! Dagelijks komen er zoveel producten binnen wat we niet in Nederland kunnen produceren. Het is heel bijzonder, zeker als je ervan bewust bent dat we niet veel keus zouden hebben zonder de Rotterdamse Haven. 

Wat is je mooiste herinnering aan de haven? 
s´ Nachts als ik voorbij rijd, zie ik pas het echte werk. 24/7 is de haven volop in beweging. s´ Avonds wordt het nog mooier met alle lichtjes en bewegingen eromheen. Leeftijd? Dat kent de Rotterdamse haven niet; er werken zowel jongeren (bijvoorbeeld een bijbaan bij de ECT) als volwassen mensen. Zij dragen zorg dat wij onze producten kunnen krijgen. 

Is er gezien de recessie eigenlijk wel werk in de haven?
Als we kijken naar 2012 was het qua economie ook niet heel denderend. Direct na mijn afstuderen had ik drie banen gevonden. Het bijzondere is dat je ondanks de economische crisis nog kunt kiezen. Dat maakt je carrièremogelijkheden helemaal compleet! Als we kijken wat de verwachtingen zijn
voor langere termijn, denk ik zelf dat er voldoende werk is voor de opkomende jongeren. Je moet je wel kunnen profileren! 

Wat moeten mensen volgens jou weten over de haven? 
Het is zonde dat mensen een compleet verkeerd beeld hebben over de Rotterdamse Haven. Haven roept meestal termen op als, vies, zwaar- en onderbetaald werk. Met alle punten wat ik hierboven heb opgenoemd, zijn deze termen helemaal uitgesloten. Als we alleen al bij ECT kunnen kijken, is alles geautomatiseerd. Zwaar werk komt niet voor. Elk bedrijf in de Rotterdamse haven heeft weer zijn eigen core business. Je hebt verschillende functies en banen. De haven is juist de plek waar je je dromen waar kunt maken. Als we al eens zouden Googlen wat een cargadoor inhoud en wat de mogelijkheden zijn. Jammer dat veel jongeren hier niet bewust van zijn. 



terug naar overzicht
Deel dit bericht: