Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Industrie geeft Rutte hoop op werkgelegenheid

Op Jeugdtop in Rozenburg.
KPE_131007_32P9098_fbvdw
Premier Mark Rutte bracht maandag 7 oktober een werkbezoek aan de raffinaderij van Kuwait Petroleum Europoort (KPE) in het Rotterdams havengebied. In het kader van de Jeugdtop ter bestrijding van de jeugdwerkloosheid liet hij zich 
informeren over de opleidingsactiviteiten die KPE in samenwerking met opleider VAPRO en Kenniscentrum PMLF uitvoert.  




Premier Rutte sprak met stagiaires, medewerkers en opleidingscoördinatoren over hun werk en ervaringen bij KPE. Ook was er tal van onderaannemers aanwezig die leer/werktrajecten voor jongeren aanbieden. 

“Ik ben blij dat KPE mij de mogelijkheid biedt om naast mijn baan een opleiding te volgen waardoor ik mij verder kan ontwikkelen als vakman in de industrie” aldus één van de jongeren, Ricardo de Groot, in gesprek met Premier Rutte.

In de procesindustrie zijn 300.000 mensen werkzaam. Op dit moment zijn er 2200 vacatures op mbo niveau. Er dreigt een jaarlijks tekort van ongeveer 1300 vakmensen om de arbeidsplaatsen te vervullen. Er zijn dus veel kansen voor goed opgeleide procesoperators en technici. Sociale partners werken samen met de overheid aan een sectorplan voor de procesindustrie. Dat moet op korte termijn leiden tot 200 extra jongeren die opgeleid worden met baangarantie. Daarnaast verwacht de sector nog 800 BBL opleidingsplaatsen extra te kunnen creëren.  

De premier nam kennis van deze ontwikkeling en was onder de indruk van de opleidingscultuur bij KPE en de initiatieven van betrokken partijen om duurzame banen te creëren voor jongeren. Dat het dreigende te kort een feit is verduidelijkt Theo Seip, directeur VAPRO, in zijn gesprek met de premier: “Willen we voorzien in de werkgelegenheid die door de vergrijzing van de Industrie parten speelt, zal de instroom naar de arbeidsmarkt via procestechnische opleidingen significant moeten toenemen.”

Alex Meeusen, HR Manager van KPE, voegt daaraan toe dat vakmanschap essentieel is om deze raffinaderij veilig en betrouwbaar te opereren. 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: