Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

5 vragen aan: Mary Dotsch

Directeur EIC Mainport Rotterdam


Hoe kwam jij in de haven terecht?
mary_tg_nl
Toen we jaren geleden verhuisden naar de Rijnmond regio en er met de verhuiswagen doorheen reden, was ik gelijk onder de indruk van al die verschillende beelden van de haven. De schepen, de opslagtanks, de chemische fabrieken en de distributiecentra. Het maakte me nieuwsgierig. Ik voelde hier gebeurt het! Het kloppende hart van de economie. Vervolgens raakte ik via mijn werk betrokken  om meer jongeren te interesseren voor de haven en industrie en de aansluiting onderwijs en  arbeidsmarkt. Het EIC in Rozenburg, waar ik nu  werkzaam ben, ontvangt jaarlijks bijna 20.000 leerlingen en studenten die bij ons kennis kunnen maken met de haven. We brengen die in beeld via onze interactieve tentoonstelling, de excursies door het havengebied en naar verschillende bedrijven. 

Wat maakt het werken in de haven zo leuk?
Het is echt een fantastische plek om te werken. Vrijwel iedere baan is eigenlijk een havenbaan. 
Met allerlei verschillende opleidingen kun je terecht in de haven. Dichtbij huis ben je in je werk met de hele wereld verbonden. Bijna alles wat we dagelijks gebruiken aan producten wordt vervoerd via de Rotterdamse haven. Om daar een bijdrage aan te leveren, dat blijft afwisselend en uitdagend. Je raakt er nooit over uitgepraat!

Wat is je mooiste herinnering aan de haven?
Dat vind ik niet eenvoudig om te kiezen. Want ik heb de afgelopen jaren veel mooie herinneringen aan de haven, omdat ik bij veel bedrijven op bezoek ben geweest. De trots waarmee de medewerkers dan vertellen over hun werk en hun betrokkenheid bij de haven, zal me altijd blijven boeien.
En laatst nog tijdens de Wereldhavendagen was er een grootmoeder met haar twee kleindochters. Nadat ze proefjes hadden uitgevoerd in het EIC-lab gingen ze voorzien van een spandoek, kijken of ze de Pride of Rotterdam al konden zien varen op de Nieuwe Waterweg. Hun vader en opa waren namelijk aan boord en ze hadden afgesproken naar elkaar te zwaaien en dat is gelukt! Waarschijnlijk een havenmoment om nooit meer vergeten. En hopelijk Jong Haventalent voor de toekomst!

Is er gezien de recessie eigenlijk wel werk in de haven?
De verwachting is dat ondanks de economische situatie de komende jaren de vraag naar voldoende goed gekwalificeerd personeel op MBO en HBO niveau zal toenemen in de haven. Er zijn dus voldoende kansen op werk. Vooral vanwege de vervangingsvraag van  mensen die met pensioen gaan, maar in bepaalde sectoren is ook sprake van uitbreiding. 

Wat moeten mensen volgens jou weten over de haven?
Kom vooral kijken in de haven en ervaar zelf wat de haven je kan bieden en wat jij voor de haven kunt betekenen!


terug naar overzicht
Deel dit bericht: