Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

5 Vragen aan: Korrie Louwes

Wethouder arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie.

LOUWES8

Mijn mooiste herinnering aan de haven is...?

Enkele jaren geleden hoogzwanger met de bus tijdens de Wereldhavendagen naar de terminal vers fruit. Daar kon ik met eigen ogen zien hoe het uitladen van fruit in zn werk gaat en het uit-eindelijk in pakken terecht komt. Zoveel leuker om mee te maken dan langs de gesloten containers lopen.


Wat vind je het leukste onderdeel van de Wereldhavendagen 2013?

Aan de kade is er het carriéreplein. Verschillende havenbedrijven hebben stands waarbij mensen die interesse hebben in een baan in de haven terecht kunnen voor meer informatie. Werkgevers en intermediairs staan klaar om publiek te informeren. Zo is daar natuurlijk ook een informatiestand van Talent Gezocht! Een goede manier om mensen wegwijs te maken op de arbeidsmarkt in de haven. 

Ander leuk evenement waar ik naar uit kijk.. is de Nacht van de Kaap – Levensliederen en Sterke Verhalen. Theatraal muziekfestival dat 7 september het roemruchte verleden van Katendrecht als rosse buurt en zeemanskwartier laat herleven. 


Wat maakt het werken in de haven zo leuk?

De Rotterdamse haven is een fascinerende wereld. De nieuwste innovaties gaan samen met prachtig mooi havenleven. Hoogtechnologisch complex van chemiebedrijven. Het is een wereldse werkplek. Gigantische schepen halen en brengen miljoenen tonnen goederen die worden gelost en geladen door de hoogste en snelste kranen ter wereld. 


Is er gezien de recessie eigenlijk wel werk in de haven? 

Jazeker. De Rotterdamse haven zal een belangrijke rol blijven spelen in de wereldeconomie en hierdoor is er ook blijvende behoefte aan goed personeel. De verwachting is dat er de komende jaren circa 2.000 nieuwe banen per jaar aandienen. De haven als werkgever biedt een enorme kans voor jongeren. Naast de sectoren techniek, maritiem en logistiek zijn alle denkbare beroepen in de haven aanwezig van administratieve talenten tot juridische experts. Vooral sector maintenance speelt in de (toekomstige) concurrentiepositie van de Rotterdamse haven een centrale rol. Verwacht wordt dat de hoogwaardige maintenance zelfs een strategische rol gaat spelen in het behoud en de versterking van het haven industrieel complex. Innovaties op het terrein van onderhoud – zowel in de ontwerpfase, als bij de toepassing van nieuwe onderhoudsconcepten – zullen hierbij een belangrijke rol spelen.


Is de haven ook een goede plek voor vrouwen om te werken? 

Vooralsnog is de haven een wereld die meer mannen dan vrouwen trekt. Momenteel is maar 17 procent van de arbeidskrachten in de haven vrouw. De reden is dat te weinig dames kiezen voor een technische studie. Opvallend, want meiden en jongens scoren wereldwijd gemiddeld gelijk op exacte vakken. Daarom zijn we 1,5 jaar geleden gestart met ‘Port Angels’. We doen er alles aan om het havenwerk een beter imago te bezorgen. We wijzen talentvolle vrouwen op topfuncties bij grote havenbedrijven. Daarnaast zijn we in het kader van Techniekpact bezig om de belangrijkste techniekopleidingen (met toekomst voor de haven) aantrekkelijker te maken voor vrouwen.




terug naar overzicht
Deel dit bericht: