Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Britse marine naar Wereldhavendagen

Onderzeeboot Zr.Ms. Dolfijn open voor bezichtiging

Britse marine stuurt Irak- en Libië-veteraan naar Wereldhavendagen


Rotterdam, 15 augustus 2013 – Niet alleen de Nederlandse en Russische marine zijn present tijdens de Wereldhavendagen, ook de Britse marine heeft gemeld aanwezig te zijn. Zij stuurt HMS Brocklesby, een mijnenjager die in 2011 nog actief was bij acties in de wateren rond Libië. De Koninklijke Marine pakt wederom groots uit met Oceangoing Patrol Vessel Zr.Ms. Friesland, onderzeeboot Zr.Ms. Dolfijn en duikvaartuig Argus. Vanzelfsprekend is ook het Korps Mariniers erbij. Zij nemen twee landingsvaartuigen en een paar snelle FRISC onderscheppingsvaartuigen mee.

HMS_Brocklesby

De 60 meter tellende Brocklesby was actief bij het mijnenvrij maken van de haven van het Libische Misrata in 2011. Zij wist daarbij een actieve mijn van Gadaffi’s troepen onschadelijk te maken. In 2003 was zij ook al op pad in die regionen, toen ze als één van de eerste schepen de Iraakse haven van Umm Quasr binnenvoer om daar zeemijnen op te ruimen. Ze kreeg daarvoor later een Battle Honour uitgereikt.

Spectaculaire Nederlandse marineschepen
Ook de Nederlandse marineschepen hebben al heel wat actie gezien. Zo was de Dolfijn in 1999 actief voor de kust van voormalig Joegoslavië en recent nog tijdens de anti-piraterijoperaties rondom Somalië. Tijdens de Wereldhavendagen is dit bijzondere vaartuig open voor bezichtiging, maar wees op tijd want er staan ongetwijfeld lange rijen.

Zr.Ms. Friesland is eigenlijk nog een gloednieuw schip. Het patrouillevaartuig werd op 22 januari dit jaar in dienst gesteld, als tweede in een serie van vier schepen. De Friesland kwam eerder dit jaar meerdere keren in het nieuws wegens het onderscheppen van grote drugstransporten in het Caribisch gebied. 

Wat verder zeker zal opvallen op 6, 7 en 8 september op de Nieuwe Maas zijn de FRISC’s van het Korps Mariniers. Van deze Fast Raiding Interception Security Craft heeft de Koninklijke Marine er 48 aangeschaft. Ze kunnen een snelheid van meer dan 80 kilometer per uur halen.

Zoals ieder jaar geeft de marine ook weer diverse demonstraties op en rond het water. Speciale eenheden van het Korps Mariniers tonen hoe zij een gekaapt schip bevrijden van piraten en de nieuwe maritieme NH-90 helikopter laat het publiek zien waar zij toe in staat is. Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen zijn het grootste maritieme evenement van Nederland. Honderdduizenden mensen grijpen jaarlijks de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen van Europa’s grootste haven: Rotterdam. Het evenement wordt in 2013 voor de 36e keer georganiseerd en vindt plaats op 6, 7 en 8 september. Bezoekers van jong tot oud kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, onder andere genieten van een uitgebreid cultureel programma. In 2012 trok het evenement meer dan 400.000 bezoekers. Klik hier om naar de website te gaan.

terug naar overzicht
Deel dit bericht: