Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Zomer vol activiteiten in FutureLand

FutureLand, het informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2, heeft in juli en augustus een vol zomerprogramma in petto. Deze maanden is FutureLand iedere zaterdag open van 11.00 tot 17.00 uur. Op 27 juli en 31 augustus zelfs tot 21.00 uur ’s avonds voor een presentatie, een tocht over Maasvlakte 2 en tapas met loungemuziek op het terras met uitzicht op de haven van de toekomst. Ook de kunstliefhebbers kunnen deze zomer in FutureLand terecht. Naast een overzichtstentoonstelling van Portscapes 2, komt ‘Animal Estates’ van kunstenaar Fritz Haeg zaterdag 27 juli aan bod tijdens een themadag over natuur op Maasvlakte 2 en zijn er in augustus demonstraties van het project ‘Solar Bell’ van de kunstenaar Tomas Saraceno.

Iedere zaterdag open
Het is voor het eerst dat FutureLand in de maanden juli en augustus alle zaterdagen haar deuren opent. De FutureLand Express XL rijdt op alle dagen dat FutureLand is geopend en in de zomerperiode rijdt deze op zaterdag en zondag een speciale route langs de kade van APM Terminals Maasvlakte II.  

Natuur op Maasvlakte 2
Op zaterdag 27 juli staat de natuur centraal in FutureLand. Samen met Bureau Stadsnatuur biedt FutureLand excursies onder leiding van een ecoloog naar het nieuwe land van Maasvlakte 2. Tijdens de excursie wordt een bezoek gebracht aan bijzondere natuurplekken in de route van kunstenaar Fritz Haeg. Onder de naam “Animal Estates” heeft Haeg in meerdere landen projecten gemaakt waarbij natuur en cultuur samenkomen in steden. In deze projecten ging het om natuur die er was voordat de mens kwam en dit meestal verdween. In Animal Estates 9.0 in de haven van Rotterdam is dit anders: met de aanleg van Maasvlakte 2 is er nieuw gebied toegevoegd en is de vraag vooral hoe dieren dit gaan vinden en gebruiken. En vervolgens hoe dat samengaat met de menselijke activiteit, die ook hier anders is dan in steden omdat er niet gewoond wordt in de haven maar uitsluitend gewerkt. Voor dit project is een fietsroute van 19 km in de haven voorzien van 'verkeersborden' met dieren erop, een bijbehorende plattegrond en een video. Ieder informatiebord vertelt over een ander dier en zijn habitat. 

Loungen 
Op zaterdag 27 juli en 31 augustus blijft FutureLand extra lang open voor een informatieve en gezellige avond met tapas op het terras. Een maaltijd en toegang tot de presentatie kost € 15,- per persoon, kinderen tot 12 jaar eten mee voor € 6,50 (exclusief drankjes). De FutureLand Ferry ligt om 16.45 uur klaar voor een rondvaart met deelnemers aan de tapasmaaltijd. Voor de maaltijd kunnen bezoekers aanschuiven om 18.00 uur (programma A) en 19.30 uur (programma B). Wie om 18.00 uur aanschuift kan aansluitend de presentatie volgen en daarna de rondrit met de FutureLand Express XL maken. Deelnemers aan programma B starten om 18.00 met een presentatie, gevolgd door een rondrit om 18.30 uur, om vervolgens om 19.30 uur aan te schuiven aan de tapasmaaltijd. Voor de maaltijd en een rondrit of -vaart kan eenvoudig gereserveerd worden via www.futureland.nl.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: