Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Innovatie in ambacht

MEC_logo

"Een historisch tramluik vervangen door middel van een research en development traject? Ja, dat kan en daar kunnen we veel van leren!" Aldus MKB ondernemer Arjan van Wijngaarden. Donderdag 11 juli was er een workshop ‘Innovatie in Ambacht’ in FMI Machining aan de James Wattweg 70 in Vlaardingen. De workshop is georganiseerd door Stichting Mobiel Erfgoed Centrum (MEC) in samenwerking met MKB ondernemer  Arjan van Wijngaarden. Handvat__origineel__uit_een_lasersnijder_en_uit_de_3D_printerOnderwijs, MEC en MKB samen in een R&D
Er waren ongeveer 25 geïnteresseerde MKB ondernemers en afgevaardigden van onderwijs waren aanwezig. Het doel van de workshop was om te laten zien wat een MKB ondernemer zoals Arjan van Wijngaarden met inzet van moderne technieken, onderwijs en andere MKB bedrijven kan bereiken op het gebied van het slimmer maken van onderdelen zoals het genoemde tramluik.

Tramluik  anders maken met een 3D printer
De deelnemers hebben ervaren hoe door inzet van innovatieve technieken en enthousiaste techniekstudenten mobiel erfgoed, zoals historische trams, auto's, vliegtuigen, bussen, treinen, motoren en vrachtwagens, behouden kan blijven. Verdwijnend vakmanschap en gebrek aan interesse bij de jongere generatie maken het soms lastig mobiel erfgoed te restaureren en te behouden. De ontwikkeling van een vervangend luik voor een te restaureren historische tram uit 1956 laat zien dat het ook anders kan! Arjan heeft een presentatie gegeven over het ontwikkelingstraject van het tramluik van deze tram. Bij dit project zijn Werktuigbouw studenten van TU Delft, Hogeschool Rotterdam  en Albeda College betrokken.
De techniek studenten hebben eerst de tekeningen uit 1956 gedigitaliseerd en het tramluik in een computerprogramma getekend. Vervolgens hebben ze het originele handvat vervangen door een kunststof handvat gemaakt met een 3D printer.
In dit R&D traject onderzoeken zij naar combinaties van goedkopere en duurzamere materialen  bijvoorbeeld aluminium en composiet. Ook wordt onderzocht of het originele scharnier door een 3D print versie te vervangen is.

Gevraagd meer talent in R&D 
MEC is op zoek naar bedrijven, docenten en talentvolle studenten om mee samen te werken in R&D trajecten. Dit om de passie voor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen op de oude wereld ook te kunnen delen met nieuwe generaties. MEC heeft als doel kennis en kunde te behouden voor het restaureren en beheren van mobiel erfgoed. Dit doet MEC onder andere door musea, bedrijven, brancheorganisaties en het onderwijs te faciliteren bij research en development projecten.

Interesse: 
Mail of bel voor meer informatie en deelname aan de projecten van het MEC
E: info@mobielerfgoedcentrum.nl 
M: 06-55953022


terug naar overzicht
Deel dit bericht: