Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Augmented Reality is het Beste Haven Idee van 2013

En de winnaar is….


HetBestehavenIdee2013_winnaarsAugmented Reality is het Beste Haven Idee van 2013. Dat maakte juryvoorzitter Harald Roelofs donderdag bekend bij de afsluiting van de NT Dagen. De winnaars gaan naar huis met onder meer een iPad mini.
De strijd ging tussen drie studententeams, alle drie afkomstig van de opleiding Maritiem Officier van het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. Ze waren geselecteerd uit een ‘long list’ van achttien inzendingen. 

Augmented Reality is de toekomst betoogden de studenten Arthur de Vlaming, Rick Verhoef, Erin Meijer en Maarten Kuipers. In één oogopslag alle informatie in beeld, met de omgeving van de gebruiker in real-time. Het systeem wordt onder meer al toegepast in de auto-industrie. Een voorbeeld is de BMW 6-serie, die navigatie-informatie tijdens het rijden op de voorruit kan projecteren. 

‘Zo willen wij alle informatie op het raam van de scheepsbrug projecteren’, legde Arthur de Vlaming van het winnende team uit. Zo heeft een roerganger continu zijn eigen koers, snelheid en positie in beeld en kan hij desgewenst allerlei aanvullende informatie oproepen, zoals onderwater-obstakels, oproepen. 

Voornaamste winst is meer veiligheid, betoogde het viertal. Volgens hen blijkt uit onderzoek dat veel scheepsongevallen voortvloeien uit het missen van informatie terwijl die wel beschikbaar is. Bovendien is het volgens hen relatief goedkoop: minder dan 20.000 euro per schip. Voor de jury was de verwachte haalbaarheid de voornaamste overweging om juist voor dit idee te kiezen. 

Koen Kooke, Kevin van Laak, Koen van den Meiracker en Keimpe Tromp kwamen met een nieuw systeem voor horizontaal transport van containers op overslagterminals: The Container Conveyor Belt System. Zo’n lopende bandsysteem is volgens hen goedkoper dan het werken met straddle carriers en zou ook nog eens sneller en minder vervuilend zijn. 

Jeroen Knoester, Jordano Hoevertsz, en Kevin Jackson Verschuur bedachten onder de naam ‘Upcycle the gyres’ een oplossing voor het probleem van de drijvende plastic-massa’s in de oceanen, Dat maakt gebruik van drones en het ingezamelde plastic wordt verwerkt tot scheepsbrandstof. Het concept vereist onder meer nieuwe oplossingen voor navigatie, aandrijving en herkenning van het plastic. 

De jury bestond uit Arjen van Klink (adviseur strategie en innovatie Rabobank Rotterdam), Huub Kleinrouweler (voorzitter hbo in de haven en directeur KMR), Harald Roelofs (hoofdredacteur Nieuwsblad Transport) en Roland Pechtold (ceo van Argos Terminals). Bezoekers van de NT Dagen konden ook hun stem uitbrengen. 

Behalve de iPad krijgen de winnaars een abonnement op Nieuwsblad Transport en het lidmaatschap van de Jong Havenvereniging. Het Beste Haven Idee is een initiatief van ‘hbo in de haven’. Dat is een programma waarin Hogeschool Rotterdam, Hogeschool InHolland, STC-group, de Jong Havenvereniging, het Havenbedrijf Rotterdam, KMR en Deltalinqs samenwerken om meer hbo’ers warm te maken voor de haven.

Bron: Nieuwsblad Transport


terug naar overzicht
Deel dit bericht: