Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Vak apart: Surveyor

Marcel Overgaauw  (52) – Surveyor

Stuurboord, bakboord, Marcel wist in de jaren ’81 toen hij uit militaire dienst kwam het verschil tussen die twee nog niet. Hij had vier weken geen werk en maakte de afweging of hij aan de slag wilde bij Hema, Huntsman, of Intertek. Deze laatste werkgever werd het. Intertek is een van de grootste internationale organisaties op het gebied van analytische laboratoria en inspectie services voor petroleum, petrochemie, agri, consumenten- en de farmaceutische industrie. Marcel is nu een ervaren man, bekend met vrijwel ieder schip die de Rotterdamse haven aandoet en wat deze bij zich draagt en is hij echt niet meer weg te denken uit de havenwereld.

VAKAPARTMarcel’s officiële functie binnen Intertek is Terminal Coordinator Europoort – Maasvlakte, maar hij is een echte duizendpoot. Naast het aansturen van de surveyors, is hij namelijk trainer. Het werkgebied van Marcel en de surveyors beslaat alle havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. De expertise van de surveyors van Intertek ligt bij het inspecteren van diverse commodities welke Nederland binnenkomen. Dit omvat onder andere het doen van metingen en het nemen van monsters voor analyses op het laboratorium van Intertek. Metingen zijn onder andere het bepalen van de hoeveelheid aan vloeibare lading; het meten van gassen in het transport zoals schepen, treinwagons, vrachtwagens etc. De producten waar Intertek  Nederland mee werkt variëren van ruwe olie tot hoogwaardige chemicaliën, waar deze afgeleiden van zijn. Uiteraard is een van de belangrijkste onderdelen binnen het werk veiligheid.
 


De metingen welke door de surveyors gedaan worden bij bijvoorbeeld binnenkomende schepen in de Rotterdamse haven, worden vergeleken met de metingen in de laadhaven, zoals bijvoorbeeld Houston, Singapore, Rio de Janeiro etc. Indien er verschillen in hoeveelheid optreden, zal er een onderzoek uitgevoerd worden naar de oorzaak hiervan. Metingen kunnen bestaan uit hoeveelheid en temperatuur, overige verzoeken van de klant worden door ons laboratorium onderzocht.


Na een hoop voorwerk gedaan te hebben inzake de kwaliteit en kwantiteit van een product zien we erop toe dat dit zonder kwaliteitsverlies in een tank van de ontvanger komt. Onze opdrachtgevers kunnen zowel de verkoper als koper van het product zijn.

Marcel: “Mijn werk is technisch, maar o wat leuk! Naast het echte controlewerk ben ik ook het contactpersoon voor een schipper of stuurman met problemen.  Op dit soort momenten denk ik altijd in oplossingen en ik kan de klant er blij mee maken, prachtig toch!?”
De competenties die een surveyor moet bezitten? “Ervaring in de binnen- dan wel zeevaart of een Chemische Operator (voorheen VAPRO) opleiding”, aldus Marcel. Logisch nadenken met rekenkundig inzicht is de sleutel tot succes.  In dit werk heb je een zekere mate van vrijheid, de Rotterdamse haven beweegt altijd en wij dus ook. We werken dag en nacht, 365 dagen per jaar. Kortom een prachtvak! 

Voor meer informatie kun je mailen naar: HR.Nederland@intertek.com of bellen naar 010-4902911.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: