Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

15 t/m 19 mei - Shell Eco-marathon

De Shell Eco-marathon is één van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid die jaarlijks wordt gehouden in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. De competitie brengt huidige en toekomstige leiders en mensen bijeen en stimuleert discussie over het vinden van duurzame oplossingen voor het mondiale energievraagstuk.

Deze lente strijden 17 Nederlandse teams onderling tegen meer dan 200 studententeams uit 24 landen met hun eigengebouwde voertuig om zo ver mogelijk te rijden op zo min mogelijk brandstof. Zij demonstreren hiermee de laatste innovaties in mobiliteit.

Van 15 tot en met 19 mei zullen zuinigheidsrecords gebroken worden met conventionele brandstoffen als benzine, diesel, ethanol en GTL, en met alternatieve aandrijvingen als waterstof en elektriciteit. Na een jaar hard werken tonen de studenten tijdens deze 29ste editie van de Shell Eco-marathon hun laatste innovaties op het gebied van mobiliteit aan zo’n 40.000 enthousiaste bezoekers. 

Begin dit jaar werd in het het stadhuis in Rotterdam het startschot gegeven voor de 29e editie van Shell Eco-marathon Europa. Tijdens de presentatie van de plannen, presenteerde twee Nederlandse teams samen met de Rijksdienst voor Wegverkeer het plan om een officieel Nederlands kenteken te verkrijgen voor hun auto. “Het is bijzonder om te zien dat twee Nederlandse teams een kentekenaanvraag hebben lopen om de openbare weg op te kunnen. Het feit dat er straks wellicht Shell Eco-marathon auto’s deelnemen aan het dagelijks verkeer, laat zien dat deze studenten bezig zijn met de techniek van de toekomst en hedendaagse toepasbaarheid. We zijn zeer vereerd dat Rotterdam ook dit jaar weer een podium wil bieden voor deze studenten,” aldus Dick Benschop, president-directeur van Shell Nederland. 

Rotterdam heropent haar stadspoorten
De introductie van een stratencircuit in Rotterdam vorig jaar demonstreert hoe nieuwe technologie kan werken in het hart van steden en het biedt een breed publiek de mogelijkheid om de innovaties van deze Europese studenten van dichtbij te zien. Het stratencircuit biedt nieuwe uitdagingen; met maar liefst vijf bochten van 90° moeten studenten nu meer dan ooit een beroep doen op hun rijvaardigheden, want de mate van remmen, versnellen en het nemen van bochten hebben tot 50% invloed op de resultaten. 
Alexandra van Huffelen, wethouder van de gemeente Rotterdam: “Ik ben zeer trots dat Rotterdam weer het podium is voor een toonaangevend evenement als de Shell Eco-marathon. Het past goed bij een stad die zich sterk maakt voor duurzaam vervoer dat moet bijdragen aan een betere luchtkwaliteit, minder geluidsoverlast en halvering van de CO2-
uitstoot. Ook dit jaar ben ik benieuwd wat de Europese talenten ons laten zien aan mogelijkheden voor een duurzame toekomst.” 
Nieuw dit jaar is de samenvoeging van de categorieën zonne-energie en elektriciteit. Deze wijziging weerspiegelt de trend in de mobiliteitssector en biedt een grotere uitdaging in de elektrische klasse. 
Model_ontworpen_door_de_TU_Delft
Een vijfdaags evenement: wat is er te zien? 
Shell Eco-marathon biedt naast de studentencompetitie een breed aanbod aan interactieve attracties en activiteiten voor jong en oud in het Shell Energy Lab. Een plek waar energie het middelpunt is en waar men de wereld van morgen kan beleven. 
Daarnaast komt een mix van 500 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de overheid en de wetenschap op 15 mei samen op het internationale Powering Progress Together forum. Samen onderzoeken zij hoe nieuwe samenwerkingsverbanden en systeemdenken kunnen helpen in de ontwikkeling van de veerkracht van een stad, economie of ecosysteem. Dit zodat systemen zich kunnen aanpassen, en daar waar mogelijk zelfs groeien, in een wereld onder spanning. Centraal staat de vraag in hoeverre een systeem ecologische, sociale en economische veranderingen moet kunnen ondervangen nu meer spanningen ontstaan door een toenemende druk op onze energie-, water- en voedselbronnen en acute gebeurtenissen, zoals droogte of overstromingen. 

Over Shell Eco-marathon
Shell Eco-marathon is een van ‘s werelds meest uitdagende studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid. Jaarlijks wordt deze gehouden in Europa, de Verenigde Staten en Azië. De Europese editie verwelkomt ieder jaar 3.000 talentvolle jongeren van middelbare scholen, universiteiten en instellingen voor technisch en wetenschappelijk onderwijs uit meer dan 20 Europese landen. Met de Shell Eco-marathon daagt Shell hen uit zo zuinig mogelijk te rijden in een zelfgemaakt voertuig. De winnaar is het team dat het verst rijdt op het equivalent van 1 kWh of 1 liter brandstof, dankzij hun creatieve design en technische kennis. 
Shell Eco-marathon brengt huidige en toekomstige leiders en mensen bijeen, die gepassioneerd zijn over het vinden van duurzame oplossingen voor het wereldenergieprobleem. Door samen te werken met studenten en partners over de hele wereld onderstreept Shell met de Shell Eco-marathon zijn toewijding de wereld te helpen om op een verantwoorde manier tegemoet te komen aan de toenemende energiebehoeften. Shell Eco-marathon wordt ondersteund door Michelin, leverancier van speciaal ontworpen banden, Linde Groep, leverancier van waterstof, technische partner Southwest Research Institute en ANWB, leverancier van technici en track marshalls. 

Shell Eco-marathon is een wereldwijd initiatief met naast Europa edities in de Verenigde Staten en Azië: de Amerikaanse competitie vindt plaats van 4 - 7 april in Houston, Verenigde Staten. De Aziatische editie wordt verreden van 4 - 7 juli in Kuala Lumpur, Maleisië.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: