Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Toekomst zeilschip Eendracht zeker gesteld

Op 9 april 2013 vindt in de haven van Scheveningen de overdracht van het aandelenpakket van scheepvaartmaatschappij Eendracht BV plaats. Deze rederij is de eigenaar van het unieke zeilschip de Eendracht. Het volledige aandelenpakket wordt overgenomen door de STC-Group. Met de overdracht wordt de toekomst van het unieke zeilschip zeker gesteld. Het management van het schip blijft onveranderd in handen van de Stichting ‘Het Zeilend Zeeschip’. Dit betekent dat het schip behouden blijft voor de Stichting en haar ideële doelstellingen. 

Stichting ‘Het Zeilend Zeeschip’ exploiteert als non-profitorganisatie zeilschip de Eendracht. De stichting streeft naar het maximaal inzetten van de Eendracht voor jongeren om actief alle aspecten van het zeezeilen te beleven. Ook voor de MBO’ers en HBO’ers die een nautische opleiding volgen bij de STC-Group, is een weektocht aan boord van De Eendracht een onmisbaar onderdeel van de opleiding. Met de overdracht van de aandelen aan de STC-Group wordt de verbondenheid van de Eendracht met het maritieme onderwijs nog sterker. De STC-Group zorgt, via de vorm van een bareboat charter, dat ook voor de stichting de exploitatie van het schip en de onmisbare inzet van de vrijwilligers, gewaarborgd zijn. 

Behoud kennis zeezeilen
De Eendracht kent een rijke geschiedenis, die teruggaat naar 1938. De grondleggers van de Eendracht hebben met de oprichting van de Nationale Vereeniging ‘Het Zeilend Schoolschip’ opleidingsmogelijkheden op een groot zeilschip willen behouden. De Stichting ‘Het Zeilend Zeeschip’ huurt de Eendracht van de rederij ‘Eendracht’. Hierin zijn alle 25 aandeelhouders van het schip vertegenwoordigd. Rob Krootjes, algemeen directeur van de Stichting ‘Het Zeilend Zeeschip: “De huidige aandeelhouders hebben zeer positief gereageerd op de verkoop van de aandelen aan de STC-Group. De STC-Group wil, met de overname van het volledige aandelenpakket, het voortbestaan van het zeilschip en haar oorspronkelijke doelstelling borgen.” Dit past naadloos in de missie van de STC-Group om jongeren op te leiden voor beroepen in de maritieme sector. 

Unieke en leerzame ervaring
“De overname van het aandelenpakket door de STC-Group past in de traditie van het schip”, aldus Erik Hietbrink, voorzitter College van Bestuur van de STC-Group. “Het zeilschip neemt een centrale plaats in bij de opleiding van veel MBO’ers en HBO’ers die een opleiding volgen bij het Scheepvaart en Transport College en de Rotterdam Mainport University. Voor velen van hen is een zeiltocht op het schip een onvergetelijke ervaring en leerzame ervaring waarvan ze de rest van hun maritieme carrière plezier van hebben.”

Praktische informatie Eendracht
De Eendracht is Nederlands grootste gaffeltopzeilschoener, ook wel driemastschoener genoemd. Het schip is bijna 60 meter lang, 12,5 meter breed en steekt 5 meter diep. De Eendracht valt in de A-klasse schepen, ook wel Tall Ships genoemd. De Eendracht telt ruim 300 professionele, en grotendeels vrijwillige bemanningsleden. Het schip is in 1989 gebouwd door Scheepswerf Damen in Gorinchem. De thuishaven van de Eendracht is Rotterdam. 
 


terug naar overzicht
Deel dit bericht: