Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Bedrijf in Beeld: Q8KPE

In een tijd waarin veel raffinaderijen in Europa hun activiteiten terugdringen, investeert Kuwait Petroleum Europoort niet alleen in uitbreiding en modernisering van haar installaties. Ook het opleidingstraject voor de Technicians van de afdeling Maintenance gaat compleet op de schop. De eerste module is inmiddels af en sluit perfect aan op de praktijk bij KPE. 

“Technicians kunnen hiermee heel praktijkgericht leren en blijven doorgroeien”, vertelt Area Leader Rotating Gerard Hoekman. BiB_Q8

Als een jonge Maintenance Technician bij KPE in dienst komt, volgt hij een negenjarig opleidingstraject van minimaal een dagdeel per week. Technical Training Co-ordinator Anton Barendregt legt uit: “Hij komt binnen als Assistent, wordt dan Technician, vervolgens Senior Technician en tenslotte Senior Technician 1. Tenminste, als hij zijn opleiding met succes afrondt. Nieuwe collega’s stromen in op het niveau dat bij hen past. Dit programma is helemaal afgestemd op wat een Technician bij KPE moet weten en kunnen. Medewerkers die in het op-leidingstraject zitten, worden gecoacht door onze Senior Technicians en Area Leaders.”

Minder boeken
“Met het nieuwe opleidingstraject blijft de studiebelasting gelijk, maar de stapel met boeken slinkt behoorlijk”, vertelt Gerard. “Samen met Anton hebben we voor een nieuw, minder theoretisch programma gekozen. De opleiding werkt bijvoorbeeld met zogeheten praktijkleerkaarten, waarop de lesstof heel praktisch wordt beschreven. Technicians hoeven ook minder verslagen te maken. Voor de leerwerkopdrachten is een verslag van hooguit een A4-tje voldoende.”
 
Promotie
“Onze installaties veranderen, dus ook onze opleidingen moeten met de tijd meegaan. Het sterke van het nieuwe opleidingstraject is dat het volledig op onze fabriek is gericht”, vervolgt de Area Leader. “De Technicians leren iets en voeren dat meteen daarna in de eigen fabriek uit. De lesstof blijft daardoor natuurlijk ook veel beter bij hen hangen.” Gerard vindt ook de overzichtelijke opbouw een belangrijk pluspunt. “Als Area Leader moet ik beoordelen of een Technician klaar is voor promotie en aan de volgende fase in de opleiding kan beginnen. Het is belangrijk dat heel duidelijk is hoever iemand in het traject zit.”
 
De nieuwe opleiding wordt gemaakt door VAPRO. Dit opleidingsinstituut haalt alle input uit de organisatie zelf. Gerard: “Wij weten precies wat wel en niet relevant is of waar juist extra op ingezoomd moet worden. De ervaren Technicians kunnen mentor worden van een collega die de opleiding volgt.” De Area Leader werkt al tien jaar bij KPE en is zelf ook mentor. “We hebben daar onlangs een training voor gevolgd. 
Als ervaren kracht ben je geneigd een nieuwe collega wel even voor te doen hoe alles werkt. Maar dat is juist níet de bedoeling. Een Technician leert het meest door alles zelf te doen. Wij kijken op de achtergrond mee”, zegt Gerard. Anton vult aan: “Tijdens die mentortraining gebruikten we de nieuwe leerwerkopdrachten. We konden dus meteen de reacties hierop peilen. De medewerkers waren allemaal erg enthousiast. Leuk om te zien.”
 

Door de nieuwe opleiding, zijn er binnen KPE nu mogelijkheden voor mensen met verschillende technische achtergronden. 


“De opleiding is heel geschikt voor enthousiaste mensen die van sleutelen houden, maar nog geen kennis hebben van werken op een olieraffinaderij. Zo werkt er in mijn team sinds kort een Technician die is opgeleid tot Automonteur. Hij loopt mee in het interne opleidingstraject en die jongen gaat nu als een speer!”, vertelt Gerard enthousiast.

Zie jij jezelf al staan?
Vanwege de groei is KPE regelmatig op zoek naar goede Technicians. Ook op dit moment staan er enkele vacatures open. Recruitment Officer Marianne Koopmans: “Kwaliteit staat centraal bij KPE, dus we zoeken de beste mensen. Naast een aantrekkelijk salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, bieden 
we nieuwe Technicians nu ook een sterk verbeterd en praktijkgericht opleidingsprogramma aan. Het wordt nóg aanlokkelijker om bij ons te solliciteren.” 

Kijk voor meer informatie en een overzicht met actuele vacatures bij KPE bij de bedrijfspresentatie.terug naar overzicht
Deel dit bericht: