Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Vak apart: Mining Engineer

Guus van Schijndel - Mining Egineer

Guus vond de exacte vakken en chemie altijd al ontzettend interessant. Hoe kan het ook anders met een geoloog als moeder. Zo koos hij op de middelbare school al voor Natuur & Techniek en was hij er stellig van overtuigd Natuurkunde te gaan studeren. Eenmaal op de open dag van de TU Delft kwam hij hier snel van terug, want zijn oog viel op één van de oudste studies die er zijn, maar een enigszins onbekende business; Mijnbouw!  

GUUSMet vakken als mineralogie, geologie en zijn master Mining Engineering legde hij de basis voor zijn carrière voor het winnen en runnen van goud-, koper-, kolen- of ijzererts. Voordat Guus echt aan de slag gaat, is er met boringen of satellieten in een bepaalde bodem ter wereld al erts geconstateerd. Met deze technieken en een computer-model wordt er bepaald hoe het ertslichaam eruit ziet qua vorm, grootte en hoeveelheid. Na deze exploratie houdt een team zich bezig met het aanleggen van water, infrastructuur en wordt alle wetgeving gecontroleerd. Pas dan zijn alle facetten aanwezig om de mijn operationeel te maken. Omdat ondergrondse mijnen erg kostbaar zijn, wordt er negen van de tien keer een ‘open pit mijn’ gebouwd. Met andere woorden; een groot gat. Met behulp van drillen en dynamiet wordt het gesteente los gemaakt en in blokken met een truck naar een vermaler gereden. 

De blokken worden gebroken, verpulverd en het goud van het gesteente gescheiden. Voor je beeldvorming; een mijn kan 2,5 km lang zijn en 1 km diep en je moet je voorstellen dat er  5 ton gesteente moet worden gewonnen voor maar 2 gram goud! Tijdens zijn stage in Suriname werkte Guus in een vier-pits mijn en hield hij zich onder andere bezig met het optimaliseren van het blasten van gesteente. Hij heeft zich erg vermaakt en kon goed wennen aan het buitenland en werken in de jungle met alle vogels, beesten en insecten in die omgeving.

Guus is op het moment van schrijven druk met solliciteren. Hij hoopt binnenkort in Chili te gaan wonen en bij een kopermijn aan de slag te gaan als Mining Engineer bij BHB Billiton, het grootste mijnbouwbedrijf ter wereld.

Op de foto zie je Guus met 30 kg puur goud (1,6 miljoen euro!) tijdens zijn stage bij het 
Canadese mijnbouwbedrijf IAMGOLD bij de Rosebel goudmijn in Suriname.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: