Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Werkzaamheden Maasvlakte 2 van dichtbij bekijken

FutureLand, het gratis informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2, brengt een aantal van de actuele werkzaamheden de komende maanden extra dichtbij. Zo is per 1 februari gestart met een uniek kijkje op één van de terminals in aanbouw. Op zondagen rijdt de FutureLand Express XL een speciaal rondje over de kade in aanbouw van APM Terminals Maasvlakte II. Bezoekers kunnen van dichtbij ervaren hoe deze moderne containerterminal gerealiseerd wordt. Daarnaast wordt er letterlijk voor de deur van FutureLand hard gewerkt aan de inrichting van de Prinses Margriethaven als servicehaven. 

Diepe kades, grote kranen
APMT_MVII_kade_in_aanbouwMet kademuren van 20 meter diep en de hoogste deepsea kranen zijn de toekomstig operators op Maasvlakte 2, APM Terminals Maasvlakte II (AMPT MVII) en Rotterdam World Gateway (RWG), straks toegankelijk voor de nieuwste generatie containerschepen. De bouw van de terminals verloopt volgens planning en de opening van beide terminals staat gepland in het najaar van 2014. In FutureLand kunnen bezoekers de voortgang van de bouw volgen. Om dit ook dichtbij te kunnen beleven, past de FutureLand Express XL iedere zondag haar route aan voor een uniek kijkje op de AMPT MVII terminal in aanbouw. Tijdens de rondrit vertelt een ervaren gids van FutureLand het verhaal over Maasvlakte 2 en de technische aspecten van de terminal in aanbouw. 

Prinses Margriethaven
Een haven kan niet zonder goede voorzieningen voor de logistiek. Daarom wordt de Prinses Margriethaven op Maasvlakte 2 ontwikkeld tot servicehaven voor nautische dienstverleners en binnenvaart. Dit houdt in dat er wachtplaatsen komen voor binnenvaartschepen die moeten wachten tot ze bij de containerterminal kunnen laden of lossen. Een wachtplaats bestaat uit een aantal zware palen waar het schip tegenaan kan liggen en een loopbrug naar de wal. In 2014 is er ruimte voor circa acht binnenvaartschepen en in de toekomst komen er nog meer plaatsen bij. Daarnaast wordt een 250 meter lang ponton gebouwd waar nautische dienstverleners zoals slepers, roeiers, zeehavenpolitie, douane en dienst hydrografie een ligplaats krijgen. Deze dienstverleners begeleiden een schip de haven in, maken de trossen vast en inspecteren schepen die de haven binnen komen. De dienst hydrografie houdt in de gaten dat de bodem van de havens en vaarwegen in het gebied op voldoende diepte liggen zodat een groot zeeschip veilig kan binnenvaren.

Zelf beleven
De Prinses Margriethaven is het wateroppervlak dat zichtbaar is vanaf het terras van FutureLand. De komende tijd is er extra veel activiteit te zien vanuit het informatiecentrum. Kom zelf ook een kijkje nemen. Voor een rondrit met de FutureLand Express XL (€ 5,75 p.p.) of een rondvaart met de FutureLand Ferry (€ 8,75 p.p.) wordt reserveren aangeraden. FutureLand is gratis toegankelijk en naast de themadagen en -weekenden, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Kijk voor meer informatie op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8213.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: