Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Maintenance talent voor de procesindustrie

PRODEX pakt tekort aan onderhoudstechnici aan

Prodex signaleert een groeiende behoefte aan personeel met een Vapro B of C-diploma. Nog sterker is de vraag naar hoger geschoold maintenance personeel. Die laatste categorie blijkt schaars en daar gaat Prodex wat aan doen. 

Voor het onderhoud van grote (chemische) fabrieken, centrales, terminals en raffinaderijen is momenteel een groot tekort aan onderhoudspersoneel. Dit geldt specifiek voor de produktiebedrijven die meer en meer op zoek zijn naar continuïteit in het onderhoud van hun fabriek en behoud van kennis. Goed opgeleid onderhoudspersoneel is essentieel om alle installaties probleemloos te laten blijven draaien. 

Doemscenario? 
Prodex is al langere tijd actief als specialist in leerwerkplekken voor de procesindustrie; in 2009 begonnen met leerling operators en nu op verzoek van een klant in de Botlek ook met maintenance leerlingen. Er blijkt namelijk voldoende technisch talent voorhanden te zijn, alleen is de stap naar de industrie vaak te groot. De procesbedrijven leggen de lat hoog als het gaat om het opleidingsniveau en relevante ervaring van eigen personeel, maar ook voor leerlingen. Het doel van Prodex is de schoolverlater (Mbo, Havo) en de jonge technische professional die zich wil ontwikkelen tot onderhoudsman, aan een leerwerkplek te helpen, en daarmee toegang te verschaffen tot de procesindustrie. Door de leerling deze kans te bieden slaat het bedrijfsleven twee vliegen in één klap: een gemotiveerde, talentvolle medewerker èn een flexibele oplossing voor de toekomst. 

Makkelijker gezegd dan gedaan
Deze trajecten zijn behoorlijk zwaar omdat de leerling een fulltime job moet combineren met een studie. Ook financieel is het niet altijd makkelijk; bedrijven investeren in het leertraject, maar verwachten van de leerling dat deze genoegen neemt met een leerling-salaris, ook al zijn ze al gewend aan hun oude salaris. Des te belangrijker is het om de jongens en meiden zorgvuldig te selecteren en testen voordat ze aan de slag kunnen. Met hun enthousiasme en de juiste begeleiding haalt 96% van deze groep binnen de normale studietijd hun diploma. De ervaringen zijn tot nu toe erg positief.  Om te kunnen voldoen aan de vraag naar goed maintenance personeel is Prodex nu op zoek naar leerwerkplekken. Heeft u nog plek voor een leerling Onderhoud? Werken en leren in de praktijk met Prodex werkt!

Meer informatie?
www.prodex.nl / mail@prodex.nl Of bel met 010 - 4277716terug naar overzicht
Deel dit bericht: