Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Dijkdoorbraak Maasvlakte 2 geslaagd

Om Maasvlakte 2 voor de scheepvaart toegankelijk te maken is op zondagmorgen op de grens van Maasvlakte 1 en 2 een tijdelijke dam verlaagd en vervolgens door de vloed overspoeld. Door het opko-mende water nam de stroomsnelheid steeds meer toe en spoelde veel zand weg. Hierdoor is een ver-binding tussen het Maasvlakte 2 en de bestaande Yangtzehaven op Maasvlakte 1 ontstaan. De komende weken wordt deze verbinding door aannemerscombinatie PUMA (Boskalis en Van Oord) verbreed tot 600 meter en verdiept tot 20 meter. Daardoor is vanaf het voorjaar Maasvlakte 2 bereikbaar voor zeeschepen.


MV2_dijkdoorbraak_Yangtzehaven_25_nov_2012_door_Freek_van_Arkel_2
De doorbraak trok veel aandacht. In informatiecentrum FutureLand waren vanaf 8.30 uur rechtstreekse beelden te zien van de doorbraak. Enkele honderden bezoekers volgden die met live commentaar van onder andere de projectdirecteur van PUMA die op de locatie van de doorbraak stond.  
 



Aannemerscombinatie PUMA is volgens planning in het tweede kwartaal van 2013 gereed met alle werkzaamheden. Dan resten vooral deelprojecten voor de realisatie van weg en spoor waarvoor het Havenbedrijf Rotterdam andere aannemers heeft gecontracteerd. De aanleg van Maasvlakte 2 verloopt nog steeds conform de planning en binnen het geraamde budget.

Fotografie: Freek van Arkel


terug naar overzicht
Deel dit bericht: