Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Nieuwste editie van Talent Gezocht!

Klik op 'Meer informatie' voor de nieuwste editie van Talent Gezocht! en bekijk o.a. het vacature-aanbod van bedrijven bij jou in de buurt en lees artikelen van en over de Mainport.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken

Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Rotterdams Havenevenement op 7 juni

rotterdams_havenevenement_2018Op donderdag 7 juni 2018 vindt de vijfde editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Dit is jaarlijks hét moment waarop de Rotterdamse havengemeenschap jonge én iets minder jonge Rotterdamse haventalenten in het zonnetje zet. Tijdens het event wordt ook de prijs voor het Beste Havenidee uitgereikt.

Rotterdams havenevenement
Het Rotterdams Havenevenement is vijf jaar geleden opgezet door het Havenbedrijf Rotterdam, Deltalinqs en de STC Group en wordt mede mogelijk gemaakt door Marine Club Rotterdam, Jong Havenvereniging, SmartPort en RDM Centre of Expertise. Het evenement is in het leven geroepen om aandacht te besteden aan het brede scala aan opleidingen, beroepen én carrièrekansen dat de Rotterdamse haven te bieden heeft.

Beste havenidee
Tijdens de feestelijke lustrumavond worden drie prijzen en twee titels uitgereikt, waaronder de prijs voor het Beste Havenidee, voor hbo-studententeams die een innovatief idee of innovatieve toepassing ontwikkelen voor de maritieme sector. De volgende havenideeën dingen mee naar de prijs:

Magnetische staander voor tijdelijk hekwerk in de scheepvaart
Door Peter van ’t Veer, derdejaars student Technische Natuurkunde – Haagse Hogeschool

Tijdelijk hekwerk in de scheepvaart wordt nu aan het dek vast gelast , maar is duur en kan gevaarlijk zijn. Door het ontwikkelen van een magnetische staander kan hekwerk vastgezet worden met behulp van magneten. Dit is duurzamer, kostenefficiënt en veiliger.

Algenkwekerij op de Noordzee
Door Stef van Ruiten, Clint de Bruin, Ezra Booij, Nina Beekman, tweedejaars studenten Maritieme Techniek – Rotterdam Mainport Institute

Onderzoek naar de mogelijkheid om algen te produceren op de Noordzee en deze algen op een milieuvriendelijke manier om te zetten in biodiesel door het gebruik van uitstoot en afval.

Oplossing voor onderwater geluidsoverlast
Door Jasper Kik, Stijn Leeuwen, Siemen Stoute, tweedejaars studenten Maritieme Techniek – Rotterdam Mainport Institute

Onderzoek naar het reduceren van geluid dat onder water gemaakt wordt door (propellors van) schepen, sonar en andere industriële activiteiten die het leven van zeedieren verstoren. Hierdoor is het schip weer zichtbaar voor o.a. walvissen (die communiceren en oriënteren zich door middel van geluid) en kunnen botsingen worden voorkomen.

Daarnaast worden de volgende prijzen uitgereikt:
MCR-prijs – prijs voor de meest talentvolle en gemotiveerde mbo-student die een voorbeeld is voor andere studenten en een ambassadeur voor de Rotterdamse haven
SmartPort Scriptieprijs – prijs voor de universitaire student met de beste maritieme scriptie
Ook worden de winnaars van twee titels bekendgemaakt:

Jong Haventalent – titel voor een ambitieuze young professional met eigen visie op de haven
Havenwerker van het Jaar – titel voor de operationeel medewerker die uitblinkt in collegialiteit, veiligheid en resultaat

AANMELDEN

Iedereen die werken en leren in de Rotterdamse haven en de genomineerden een warm hart toedraagt, is van harte welkom om de feestelijke avond bij te wonen. Deelname aan het Rotterdams Havenevenement is gratis, maar aanmelden is verplicht. Het evenement vindt plaats in het gebouw van STC Group aan de Lloydstraat 300 in Rotterdam. De ontvangst is vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur gaan de deuren van de zaal open voor de start van het programma. Vanaf dat moment zullen livebeelden van de avond uitgezonden worden via het Facebookaccount van het Rotterdams Havenevenement.

Aanmelden is verplicht en kan online via http://bit.ly/aanmeldenRHE2018.  


terug naar overzicht
Deel dit bericht: