Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

World Port Hackathon 2016 levert mooie ideeën op

Tijdens de Wereldhavendagen vond van vrijdag op zaterdag de 4e editie van de World Port Hackathon plaats. Een 24 uur lange sessie waarin honderd hackers aan de slag gingen met innovatieve toepassingen voor de haven. Er waren deelnemers vanuit de hele wereld, tot Singapore aan toe.

Zes prijswinnaars

Er waren in totaal zes prijzen te vergeven. Drie geldprijzen werden uitgereikt met waardes tussen de 500 en 1.500 euro. Daarnaast waren er drie prijzen in natura, zoals intensieve begeleiding en coachingstrajecten van het Port Innovation Lab (externe link), een samenwerking tussen YES!Delft en het Havenbedrijf Rotterdam om start-ups te begeleiden. Een aantal winnaars uitgelicht:

Paspoort voor containers

Het team met de naam ‘Delftse Delegatie’ bedacht een systeem om fraude aan de grens te ontdekken. Op die manier kunnen douanebeambten bijvoorbeeld veranderingen aan de inhoud van een container detecteren. Een van de teamleden legt uit: “We willen hiervoor gebruik maken van digitale paspoorten, waar elke container van voorzien wordt.”

Airbnb voor ligplaatsen

Het team genaamd ‘ForTheBrave’ ontwikkelde een soort Airbnb voor ligplaatsen in de haven, waardoor onbenutte ligplaatsen beter gebruikt kunnen worden. Terminals kunnen via een soort marktplaats aangeven welke ligplaatsen zij op welke momenten niet gebruiken. Andere schepen kunnen deze ruimte dan tijdelijk huren. “Stel je Airbnb voor, maar dan met ligplaatsen in plaats van huizen, en schepen in plaats van toeristen,” licht een teamlid toe.

Compleet overzicht winnaars

Uiteraard leverde de hackathon nog veel meer winnaars op, bekijk ze allemaal op de website van de World Port Hackathon (externe link). Bekijk hieronder een videoverslag van het evenement. Meer video’s staan op het YouTube-kanaal van World Port Hackathon (externe link).

Bron: Havenbedrijf Rotterdam

Foto: Marc Nolte


terug naar overzicht
Deel dit bericht: