Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Wereldhavendagen: parade der giganten

Rotterdam, 31 juli 2015 – Ook dit jaar zorgen de Wereldhavendagen er weer voor dat een aantal giganten der oceaan in hartje Rotterdam te bewonderen zijn. Het varieert van het cruiseschip ‘Rotterdam’ van de HAL tot aan het Britse fregat ‘Portland’. En van het indrukwekkende amfibisch transportschip ‘Johan de Witt’ van de Koninklijke Marine tot aan het 102 meter hoge hefschip ‘Svanen’ van Van Oord. “Tezamen met de tientallen kleinere schepen die present zijn, wordt het weer een gigantische drukte op de rivier en langs de kades”, aldus Sabine Bruijnincx, directeur van de Wereldhavendagen.

gigantenNet als in vele voorgaande jaren is cruiseschip ‘Rotterdam’ van de Holland America Line present. Met 238 meter schoon aan de haak is zij de langste deelnemer aan de Wereldhavendagen van dit jaar. De hoogste deelnemer is de ‘Svanen’ van Van Oord. Dit schip is praktisch even lang (103 m.) als hoog (102 m.) en wordt gebruikt om funderingen van windmolens op zee te plaatsen.

Ook tot de vaste gasten van de Wereldhavendagen behoren de cruiseferries van P&O Ferries, die naar de stad varen voor een maritieme groet. Eentje (de ‘Pride of Rotterdam’ of de ‘Pride of Hull’) zal er kortstondig afmeren aan de Wilhelminakade. Bruijnincx: “Het wordt een spectaculair gezicht hoe zo’n 215 meter lang ‘bakbeest’ ingeparkeerd gaat worden.”

Vanzelfsprekend is ook de Koninklijke Marine volop aanwezig. Het grote amfibisch transportschip Zr. Ms. Johan de Witt (176 m. lang) voert het eskader aan, gevolgd door het patrouillevaartuig ‘Zeeland’ en de mijnenjager ‘Makkum’. Heel bijzonder is de aanwezigheid van een Britse ‘man of war’ in de vorm van het 133 meter lange fregat HMS ‘Portland’.


Naast bovengenoemde giganten zijn er natuurlijk nog vele kleinere, en minstens even zo interessante schepen paraat tijdens de Wereldhavendagen. Zo is de KNRM present met haar nieuwste reddingboot, ‘Nh 1816’, dat eind 2014 tot schip van het jaar werd gekroond. Ook bijzonder is het hybride binnenvaart containerschip Nadorias. Het 110 meter lange schip heeft nog wel een dieselmotor, maar vaart merendeels elektrisch op de route Rotterdam-Groningen en is nu open voor bezichtiging. Het Loodswezen stuurt haar ‘pilot station vessel’ Polaris – dat normaal altijd op zee is – naar de Wereldhavendagen.

De komst van alle genoemde schepen is onder voorbehoud.

Over de Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen is het grootste maritieme evenement van Nederland. Honderdduizenden mensen grijpen jaarlijks de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen van Europa’s grootste haven: Rotterdam. Het evenement wordt in 2015 voor de 38e keer georganiseerd en vindt plaats op 4, 5, en 6 september. Bezoekers van jong tot oud kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, onder andere genieten van een uitgebreid cultureel programma. In 2014 trok het evenement meer dan 450.000 bezoekers.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: