Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Column Jaap Luikenaar: Talent Gevonden!


IMG_0005_1Talent Gevonden, september 2015

‘Wereldhavendagen 2015’

Goed gevonden, dat thema Droomhaven. Want een beetje Rotterdammer kan het programma van de Wereldhavendagen na al die jaren inmiddels wel dromen. En voor de Schiedammer, Capellenaar, Briellenaar, Vlaardinger of Rozenburger is dat niet anders. Want wat schiet me zo te binnen? De openingshappening op vrijdag op het water voor de Wilhelminakade. De infostands en de vrolijke kraampjes van de havenbedrijven. De grijze loopplank van het al evengrijze marineschip, met officieren en matrozen in uniform. Capriolen en demonstraties op het water door nautische dienstverleners zoals slepers , douane, roeiers, loodsen, zeehavenpolitie. Stoere mariniers in rubberboten - met rookgordijn, lichtkogels en al - die een kaping ensceneren. Met enorme knal (en de speaker die ouders met kleine kinderen daarvoor waarschuwt). De boeiende excursies naar al die gastvrije bedrijven. Containers kijken ‘by night’. Het ritje met de Harbour Express: in een dampende stoomtrein over de havenspoorlijn naar de Maasvlakte en met de bus en boot weer terug. Het vuurwerkspektakel met veel muziek en licht op zaterdagavond en de slotact op zondag. En of het thema nu Droomhaven is (dit jaar), of Kleurrijke Haven (vorig jaar) of de Haven 

Smaakt naar Meer, dat maakt allemaal niet zoveel uit. Want die door en door bekende havendagen vervelen geen moment. Het is eigenlijk net als Kerst, Oud & Nieuw, het WK-voetbal, het Zomercarnaval (...nou ja). Als het er op een gegeven moment niet meer zou zijn, zou je het missen en er flink de pest in hebben. De Wereldhavendagen is het jaarlijkse thuiskomen in de haven; elkaar weer zien na de vakantie; beetje bijkletsen aan de kade; de ervaringen op de eerste schooldagen van je kinderen uitwisselen. Dat werk, gewoon lekker hangend over een dranghek de eerste competitieduels van Feyenoord, Sparta of Excelsior analyseren. Of die van je eigen cluppie natuurlijk. Logisch dus dat de organisatoren ook dit jaar weer rekenen op een half miljoen bezoekers. Met regen misschien honderdduizend minder en met heel mooi weer zo’n honderdduizend meer.  

De Wereldhavendagen kun je dromen, en toch zie je elk jaar weer iets nieuws en maak je nieuwe dingen mee. Geen havendag is hetzelfde: wie in de haven werkt weet dat. En dat blijkt juist vaak ook een van de redenen om te kiezen voor een baan - of sterker nog: voor een carrière - in de haven. Afwisselend werk heet dat. Vaak onopgemerkt. Maar als twee dagen op de terminal of in een chemische fabriek precies hetzelfde zouden zijn, zouden medewerkers verbaasd thuiskomen. En onder het avondeten aan tafel zeggen: jongens, wat ik nu toch heb meegemaakt: ik heb vandaag precies hetzelfde gedaan als gisteren. Ondenkbaar. Inmiddels ben je ongetwijfeld benieuwd naar het o zo vertrouwde programmaboekje: dat had je gedroomd! Want al schrijvende lees ik nu net op www.wereldhavendagen.nl dat je er dit jaar niet op hoeft te rekenen. Een evenementenkaart is het alternatief. Duurzaam en innovatief. 

Tot slot herhaal ik de laatste alinea van mijn droom-column van jongstleden april. “Mooi hoor: al dat dromen over de haven, over werken in de haven. Ik citeer: Soms heb je van die dromen die je wakker houden... totdat je ze uitvoert! Dit is helaas geen eigen wijsheid, maar eentje die ik heb gepikt van de altijd prikkelende Loesje. Al dromend zie ik nu ineens ook het thema voor de Wereldhavendagen 2016 voor me. Want na Droomhaven vormt de Wakkere Haven het natuurlijke en logische vervolg.” PS: Leuk persberichtje was dat toch: het Havenbedrijf Rotterdam heeft Sail Amsterdam onlangs geholpen bij de organisatie 
(zie code 5123). Ben benieuwd of we 020 straks ergens tijdens het Wereldhavenweekend ook tegenkomen. Ik denk het niet.  Niet nodig.

(j.luikenaar@gmail.com)



terug naar overzicht
Deel dit bericht: