Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Samenwerking educatie en veiligheid in industrie

samenwerken_aan_educatie_en_veiligheid_in_de_industrieZeven industriële contractors hebben zich verenigd in het Project Realisatie Oefenplant (PRO). Het zijn: Stork, Croonwolter&dros, SPIE, Mourik Services, Engie, Mammoet en Bilfinger Industrial Services. Samen realiseren zij, in opdracht van Deltalinqs, de RDM Training Plant: een levensechte oefenfabriek voor iedereen die in de industrie werkt.

Onlangs zijn de eerste palen geslagen voor de RDM Training Plant. ‘Het is een uniek project’, zegt Cees Jan Asselbergs van Deltalinqs, de Rotterdamse belangenorganisatie voor haven en industrie. ‘De RDM Training Plant voorziet in een grote behoefte en haakt in op belangrijke ontwikkelingen in de industriële sector’, stelt Asselbergs.

De RDM Training Plant biedt een levensechte oefenomgeving, waar onderwijs en bedrijfsleven veel aan zullen hebben. Algemeen erkende certificaten voor belangrijke industriële trainingen, met de nadruk op het toetsen van inzicht in veiligheid. De oefenfabriek ligt nu nog in onderdelen op de kade bij de RDM Campus op Rotterdam Heijplaat. Het is een oude rubberfabriek van Shell, die is ontmanteld en nu opnieuw wordt opgebouwd voor trainingsdoelen. Asselbergs: ‘De totale kosten zijn 4,5 miljoen euro, die evenredig zijn verdeeld onder Rijk, de gemeente Rotterdam inclusief het havenbedrijf Rotterdam, en het bedrijfsleven. Ik vind het fantastisch dat zoveel industriële aannemers het belang van de RDM Training Plant inzien.’ Naar verwachting worden in de oefenfabriek vanaf het voorjaar zo’n veertig opleidingen aangeboden, variërend van ‘werken op hoogte’ en ‘herkennen van risico’s’ tot beroepstrainingen als flensmonteur, isolatiemedewerker of hogedrukspuiter.

‘PRO bestaat uit zeven vooraanstaande contractors die de industrie een warm hart toedragen, dezelfde hoge veiligheidsstandaard delen en de ambitie hebben het veiligheidsniveau door educatie verder te verhogen’, zegt Sales Director Jaap Reijntjes van Croonwolter&dros. ‘We zijn het aan onze stand verplicht om daar een bijdrage aan te leveren’, voegt CEO Bilfinger Ruud van Doorn daaraan toe. ‘Daarom hebben wij met z’n zevenen gewoon gezegd: wij gaan ervoor zorgen dat de RDM Training Plant er komt. Meer veiligheid in de gehele industriële keten is niet alleen een taak voor de overheid en de fabriekseigenaren. Ook wij als contractors leveren er een bijdrage aan.’

Cees Jan Asselbergs is blij met de vorming van PRO: ‘Zij steken hun nek uit om deze unieke startup van de grond te krijgen en dat is geweldig. Het is een showcase van samenwerking tussen contractors. Ze zetten samen iets neer dat een hoger doel dient: gestandaardiseerde opleidingen en certificaten, maar ook een stuk training aan de nieuwe generatie medewerkers in de industrie.’

terug naar overzicht
Deel dit bericht: