Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Prinses Margriethaven en Coloradoviaduct voltooid

De Rotterdamse Havenwethouder Pex Langenberg heeft afgelopen weekend op Maasvlakte 2 de Prinses Margriethaven geopend. Veertigduizend mensen hebben de tentoonstelling bezocht over de rol van de container in de wereldhandel. Reden voor informatiecentrum FutureLand de expositie te verlengen tot mei volgend jaar. Het nieuw gebouwde Coloradoviaduct gaat de komende weken in twee stappen het verkeer op de Maasvlakte bedienen. Daarmee is de Maasvlakte maximaal voorbereid om de activiteiten van de nieuwe terminals aan te kunnen.

Deze kleinste haven van Maasvlakte 2, de Prinses Margriethaven, is bestemd voor de binnenvaart en voor de nautische dienstverleners. Deze servicehaven, pal voor de deur van informatiecentrum FutureLand, biedt plaats aan vaartuigen van slepers, roeiers,  zeehavenpolitie, douane, hydrografische dienst en de havendienst. Deze dienstverleners zullen de komende tijd hun activiteiten starten als de beide nieuwe terminals op Maasvlakte 2 in bedrijf komen.

MV2simulotor kraanmachinist in FutureLand_1

Zelf containers laden 
De tentoonstelling in FutureLand over verleden en toekomst van de container valt erg in de smaak van de bezoekers. Ruim 40.000 mensen bezochten de expositie ‘Container, stalen doos met visie’ die op 8 juni haar deuren opende. FutureLand laat de tentoonstelling nu staan tot mei 2015 en voegt er de komende maanden telkens elementen aan toe. Zo is onlangs een simulator geplaatst waarmee bezoekers zelf kunnen ervaren hoe het werk van een kraanmachinist eruit ziet die dagelijks containers laadt en lost aan boord van grote schepen.

Coloradoviaduct gebruiken
Om trein- en wegverkeer nu en in de toekomst in goede banen te leiden, is het Coloradoviaduct gebouwd. Op de kruising van de Europaweg en de Coloradoweg is de afgelopen twee jaar op de Maasvlakte gebouwd aan deze ongelijkvloerse kruising. Vanaf 29 september komt het viaduct geleidelijk in gebruik. Omleidingsroutes behoren daarna tot het verleden. Fietsers, trucks, containertreinen en automobilisten kunnen elkaar ongehinderd kruisen, zowel op weg naar de Maasvlakte als naar het achterland.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: