Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Maritieme vakbeurs Europort 3 t/m 6 november

europort_2015

Europort Masterclasses over leiderschap door innovatie

Vanuit het inzicht dat effectief leiderschap, innovatie en samenwerking fundamentele elementen zijn voor een succesvolle toekomst voor de maritieme sector, vinden tijdens Europort 2015 zes masterclasses plaats. Elke masterclass gaat in op de leiderschapsuitdagingen waarvoor de sector zich momenteel gesteld ziet op het gebied van design, technologie, efficiency en human capital.


De masterclass met als thema 'Design' verkent de uitdaging van scheepvaart en scheepsbouw in de toekomst. Naast het realiseren van een duurzame transportoplossing, richt de maritieme sector haar onderzoek en ontwikkeling om voorop te blijven lopen op het gebied van ontwerp, fabricage en innovatieve productiemogelijkheden. Welke kennis is er nodig om de meest innovatieve vaartuigen van de toekomst te creëren en hoe kunnen risico's, fouten en falen geminimaliseerd worden? Eén van de sprekers is Paul Greaves, directeur van de afdeling Research en Technology bij Rolls-Royce Marine, over het Europese samenwerkingsverband Vessels for the Future.

Domino’s heeft onlangs de kranten gehaald met het nieuws dat deze keten pizza's door drones laat bezorgen. Google beschrijft de zelfsturende auto als ‘de realisatie van een science fiction-droom’. Er zijn diverse voorbeelden van autonome voertuigen op het land. De masterclass-sessie met technologie als thema gaan dieper in op dit actuele onderwerp en de mogelijke gevolgen voor de scheepvaart. Worden de bedrijfsactiviteiten hierdoor efficiënter en minder kostbaar? Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen? Dr. Jens-Olof Lindh, R&D Management bij Saab Kockums, bespreekt de invloed van onbemande systemen in de zeevaart. Prof. Eric van Hooydonk van de universiteit van Gent presenteert de resultaten van een onderzoek naar de regelgeving voor onbemande handelsschepen. Volgens zijn onderzoek is het maritieme recht al redelijk goed voorbereid op de komst van onbemande (op afstand bediende of autonome) koopvaardijschepen.

In weer een andere sessie, ‘The Fourth Industrial Revolution: Automation in Manufacturing’, worden de gevolgen onderzocht voor de maakindustrie. Sprekers geven presentaties over onderwerpen met betrekking tot ‘smart industry’, waar systemen onderlinge interactie hebben en die interactie regelen zonder dat de mens tussenbeide hoeft te komen. In deze sessie bespreekt Jan Kranendonk van KRANENDONK Smart Robotics het onderwerp van ‘robots op de werf’ en de plek die zij tussen andere intelligente technologieën innemen om een bijdrage te leveren aan niet-repetitieve productie. Ook technieken als 3D printen, dat het mogelijk maakt om de doorlooptijd tussen ontwerp en productie te verkorten en reserveonderdelen aan boord van schepen te printen, worden behandeld. De deelnemers gaan met elkaar in debat over wat deze ontwikkelingen voor het productieproces, de diensten en de verdienmodellen van maritieme bedrijven gaan betekenen.

De masterclasses over efficiency combineren de inzichten van toonaangevende academici, professionals uit de sector en scheepseigenaren binnen een interessant en informatief debat dat zich richt op de onderwerpen van Condition Based Monitoring en brandstof strategieën. Binnen het constante streven naar het minimaliseren van stilstandtijd en van de tijd en kosten die gepaard gaan met onderhoud bestaat er een enorm potentieel om real-time gegevens nuttiger en effectiever in te zetten. Nieuwe concepten binnen 'condition based maintenance' worden diepgaand besproken met als doel in de niet al te verre toekomst de stilstandtijd tot nul terug te dringen. Sprekers die hun deelname aan deze sessie al hebben toegezegd zijn onder andere prof. Henk Akkermans, Scientific Director van World Class Maintenance en verbonden aan de universiteit van Tilburg, en Fred van Beers, CEO, Blohm+Voss Shipyards.

De sessie over brandstofstrategie komt op een bijzonder geschikt moment, gezien de actuele wijzigingen in de regelgeving en de schommelingen op de energiemarkt. Scheepseigenaren moeten alle mogelijke voordelen aanwenden om concurrerend te blijven en hun vloot toekomstbestendig te maken. Deze sessie biedt een vooruitblik op de toekomstige trends (zo presenteert Lloyd’s Register de ‘Global Marine Fuel Trends 2030’), analyse en oplossingen binnen een uniek forum waar de deelnemers hun ervaringen kunnen delen en kunnen luisteren naar mensen met inzicht in het gecompliceerde besluitvormingsproces voor het ontwikkelen van een langetermijnstrategie voor brandstof.

De Europort Masterclasses zijn een initiatief van Ahoy Rotterdam, organisator van Europort, en de brancheorganisatie Netherlands Maritime Technology (NMT). “Als brancheorganisatie promoten en faciliteren wij onderzoek, ontwikkeling en innovatie binnen de sector. Niet alleen binnen Nederland, maar ook op Europees niveau. Dit zijn waarden die door Europort worden gedeeld en op een internationaal platform worden verspreid”, aldus Sanne de Vleeschhouwer, projectmanager bij NMT voor het Europort Masterclasses-programma. “Deze masterclasses zijn een uitstekende gelegenheid voor ondernemingen in de maritieme sector om elkaar te inspireren, van andere branches te leren, kennis te delen en te netwerken.”

Tijdens de Europort beurs in Rotterdam van 3 tot en met 6 november 2015 vinden er in totaal zes masterclasses plaats. Ga voor de volledige informatie over het masterclassprogramma en/of om u in te schrijven naar www.europort.nl.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: