Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Nieuw logistiek servicecentrum in gebruik genomen

Huntsman en Den Hartogh nemen nieuw logistiek

servicecentrum in gebruik

Nieuw terrein voor vrachtverkeer verstevigt positie Rotterdamse haven


Den Hartogh Logistics en Huntsman hebben op 4 april 2014 het nieuwe logistiek servicecentrum 5210 in gebruik genomen. Het logistiek servicecentrum (LSC) is gevestigd naast het haventerrein van Huntsman (5210).  Door gezamenlijk achter het stuur te stappen van een tankwagen hebben Pieter Den Hartogh (Den Hartogh Logistics), Allard Castelein (Port of Rotterdam) en Max van der Meer (Huntsman) de opening van het LSC 5210 bekrachtigt. 

LSC521003_1

De realisatie van het LSC is een belangrijke stap die Den Hartogh en Huntsman gezamenlijk zetten om bij te dragen aan de ontwikkeling van een duurzaam, veilig en efficiënt havengebied in Rotterdam. LSC 5210 is ruim 2,5 ha groot, binnen een jaar gerealiseerd en gebouwd conform de internationale ADR*-wetgeving.


Beter, veilig en duurzaam

Tijdens de openingsceremonie werd door Gwendolien Fonck, Supply Chain Director Europe van Huntsman het belang van dit centrum benadrukt: “Huntsman zorgt, met haar leveranciers, vervoerders en partners, ervoor dat 30000 klantorders per jaar de productiesite in Rotterdam verlaten. Iedere dag willen we beter zijn in het veilig bedienen van 1700 klanten. Creativiteit, innovatie en duurzame relaties zijn nodig  om projecten zoals LSC5210 te realiseren. Het benutten van dit logistieke netwerk, buiten de bedrijfsgrenzen, is uniek en zeer waardevol en zelfs een kritieke succesfactor om die dagelijkse klanttevredenheid te bereiken.”  

Groei

Pieter den Hartogh, Managing Director van Den Hartogh Logistics: “De groei van bedrijvigheid in het chemiecluster van Rotterdam was reden om de ontsluiting van het vrachtverkeer naar een hoger plan te trekken. Door de komst van LSC 5210 aan de Mannheimweg behoort filevorming op de Merseyweg tot het verleden en is goederenverkeer van personenverkeer gescheiden. De afstand naar de bedrijven, fabrieken en andere transportmodaliteiten, zoals de railterminal, is ook korter. Dit vermindert het aantal af te leggen kilometers voor vrachtwagens significant en dit levert per jaar een besparing van 35.000 site-kilometers op.”  

Concurrentiepositie

Het Havenbedrijf Rotterdam is zeer verheugd met de komst van het LSC 5210. “Clustering van bedrijven, gezamenlijke ontwikkeling van producten en integratie van systemen dragen onmiskenbaar bij aan een sterke en duurzame concurrentiepositie van het Rotterdamse Havengebied. Synergie is de drijvende kracht achter een sterk Rotterdams chemiecluster. The more we share, the greater our value!”, aldus president-directeur van Havenbedrijf Rotterdam, Allard Castelein.



terug naar overzicht
Deel dit bericht: