Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

FutureLand presenteert programma

Automatisering onder de loep tijdens eerste themadag in 2015. FutureLand is klaar voor 2015. Naast de doorlopende interactieve expositie, zijn er ook dit jaar speciale zaterdagopenstellingen, avondevenementen en tijdelijke tentoonstellingen. Het jaar begint met een zaterdagopenstelling over Automatisering.

themadag_automatisering

31 januari Themadag Automatisering

Op zaterdag 31 januari staat de onmisbare mens in de moderne automatische haven centraal. Bijvoorbeeld bij scheepsbelading. Welke plek moet de container aan boord krijgen? En hoe blijft de stalen doos in het vizier tussen tienduizenden andere containers aan boord of op de terminal? Welke factor speelt gewichtsverdeling bij belading van een containerschip? En welke plek krijgt de container als het schip volgeladen met containers achtereenvolgens verschillende havens aandoet? Onderin, bovenaan, helemaal aan de zijkant of juist middenin? Volg in FutureLand de gratis lezing om 13:10 uur. Ga ook op busexcursie naar de modernste containerterminal ter wereld en zie de theorie in de praktijk. Reserveer snel en makkelijk online via www.futureland.nl.

Jaarprogramma 2015 (klik hier voor de pdf)
Ook in 2015 staat de agenda van FutureLand bomvol met leuke en interessante evenementen. Van avondopenstellingen tot themadagen en van kinderrondleidingen tot bedrijfsexcursies.

Tot 27 april
'De container, stalen doos met visie' - tijdelijke tentoonstelling
14 februari 
'Love Boat-tour' - val voor de haven aan boord van de FutureLand Ferry
7 maart
Museumnacht - bijzonder avondprogramma
28 maart
Het containerschip centraal - themadag
25 april
Rotterdam in relatie tot andere wereldhavens - themadag
30 mei
Back to the Future - themadag en tijdelijke expositie over verleden en toekomst
27 juni
Rondje Slufter met de fiets - fietsexcursie baggerdepot
25 juli & 29 augustus
Loungen in FutureLand - Tapas op het terras
4, 5 en 6 september
Wereldhavendagen
Herfstvakantie
Proefjesweken - technische proefjes voor kinderen
24 oktober
Binnenvaart - themadag
28 november
De automatische terminal voor dummies - themadag
29 november
Pieten in FutureLand

Kinderrondleidingen
In alle schoolvakanties nemen de jongste bezoekertjes van FutureLand met hun ouders/begeleiders deel aan een leuke en actieve kinderrondleiding. Na de rondleiding gaan de kinderen zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in en om FutureLand. Voor 2015 is de speurtocht vernieuwd en daardoor nog leuker en aantrekkelijker. De kinderrondleidingen zijn gratis toegankelijk, reserveren is niet nodig.

Strandexcursie 'Fossielen jagen' 
Onder leiding van de ervaren strandzoeker Walter Langendoen worden het hele jaar door strandexcursies georganiseerd. Op het Maasvlaktestrand geeft Walter uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten, waarna de deelnemers samen met hem speuren naar bijzondere oervondsten. De excursie duurt ongeveer twee uur en is leuk voor het hele gezin. De kosten bedragen € 7,00 per persoon. Kijk voor data en het maken van reserveringen op de internetsite van FutureLand.

Tijdelijke tentoonstelling
'De container, stalen doos met visie' - tot 27 april 2015
Dit voorjaar neemt de tijdelijke expositie over de container de bezoeker mee op reis door de geschiedenis van deze stalen doos. Ontdek de vele toepassingen ervan en bekijk de invloed van 'containerisatie' op de wereldhandel. Ook is de levensloop van een gemiddelde container te zien. Wat vervoert hij, waar op de wereld komt hij en wordt hij na z'n pensioen een beetje netjes behandeld? Pronkstuk van de tentoonstelling is misschien wel de FutureLand hotelsuite, in een container uiteraard.

Over Futureland
FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. De toegang is gratis. De FutureLand Express en de FutureLand Ferry staan het gehele jaar klaar voor rondritten en vaartochten in de nieuwe havens. Sinds de opening in mei 2009 ontving FutureLand ruim 650.000 bezoekers. Het informatiecentrum is in de ANWB-verkiezing Leukste uitje van 2014 benoemd tot één van de tien leukste uitjes van Zuid-Holland. Bekijk het programma voor 2015 op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8360.

Bron: Havenbedrijf Rotterdam


terug naar overzicht
Deel dit bericht: