Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

5 vragen aan: Art van de Griend


foto__2_5 vragen aan… 

Art van de Griend, havenliefhebber op Voorne-Putten

Het lukte Art altijd om werk te vinden in de haven. Jarenlang werkte hij in een laboratorium van een olieraffinaderij. Inmiddels is hij een ‘pensionado’ en brengt hij in zijn rol als taxi chauffeur veel scheepsbemanningen van haven naar Schiphol of andersom. Zijn grote dosis aan kennis en ervaring, neemt niemand hem af en deelt hij geregeld met jongeren en andere groepen die hij door de haven begeleid.

Hoe kwam je in de haven terecht?
Ik ben in de sixties begonnen bij van Rietschoten&Houwen aan de Sluisjesdijk in Rotterdam-Zuid, tegenwoordig Imtech. Dat het kantoor aan de grootste kunstmatig uitgegraven haven ter wereld stond, namelijk de Waalhaven, wist ik toen niet. Later heeft Conny van Rietschoten met zijn zeilboot de Flyer overwinningen behaald in zeil races. Van Rietschoten heeft in 1978 met The Flyer, de Whitbread Race Around the World gewonnen, tegenwoordig de Volvo Ocean Race. Een knap staaltje ondernemer/zeemanschap. Men heeft dit schip weer terug naar Nederland gehaald om het weer in de originele staat te herstellen.
 
Wat maakt het werken in de haven zo leuk?
Werken in de Rotterdamse haven is dynamisch, boeienden afwisselend en daagt je steeds opnieuw uit je grenzen te verleggen. Er is ‘never a dull moment’ en er is bijna geen beroep wat je hier niet kunt uitoefenen.

Wat is je mooiste herinnering aan de haven?
Op een warme dag in juli, ergens in het begin van de seventies, besloten operators van Gulf Oil, het huidige Q8 KPE, een tankput met brandwater te vullen, om zo een zwembad te creëren. Natuurlijk zaten er geen zwembroeken onder de uitgetrokken overals. De met verrekijkers uitgeruste dames van het tegenoverliggende Research Lab hadden een geweldige middag en was het zo weer vijf uur. Even om aan te geven wat er toen allemaal mogelijk was.

Is er gezien de recessie eigenlijk wel werk in de haven?
Door de recessie en robotisering komen er weer andere banen. Het probleem is dat veel ouderen langer moeten door werken en zo banen voor starters blokkeren. In de toekomst en ook nu is er veel vraag naar hoogopgeleide technische mannen en vooral ook vrouwen. Dus probeer natuur-, schei- ,en wiskunde in je leerpakket mee te nemen, dan heb je grote kans op een baan!

Wat moeten mensen volgens jou weten over de haven?
De Rotterdamse haven is het belangrijkste en grootste logistieke knooppunt van Europa en is van groot economisch belang voor de Nederlandse economie.


terug naar overzicht
Deel dit bericht: