Werken & leren in de haven, techniek, scheepvaart, offshore, logistiek & industrie!

Talent gezocht voor haven en industrie

Talent gezocht voor haven en industrie

Op talent-gezocht.nl vind je alles voor een carrière in de haven, techniek, logistiek, scheepvaart en industrie. Vind een baan die bij je past of zoek een leuke opleiding of stage en start hier je loopbaan in Mainport Rotterdam.

Maak kennis met de beste werkgevers

Maak kennis met de beste werkgevers

Kom alles te weten over de beste werkgevers in de haven en industrie. Lees alles over het bedrijf en de loopbaanmogelijkheden bij de bedrijfspresentaties.

Meer informatie
Snel nieuwe medewerkers vinden?

Snel nieuwe medewerkers vinden?

Plaats snel en voordelig uw vacatures op talent-gezocht.nl en vind de beste kandidaten. Vacatures worden ook doorgeplaatst op onze sociale media.

Meer informatie
  • Zoek vacatures
  • Plaats nu je CV

Zoek vacatures of stages in de haven, techniek,
scheepvaart, offshore, logistiek en industrie!

Uitgebreid zoeken





Sluiten

Ben je op zoek naar een baan? Stuur ons je CV.

   


vacature plaatsen

Worqin presenteert zich met innovatieve videopitch

Worqin_interviewt_met_videopitchTijdens de Rotterdamse Wereldhavendagen heeft Worqin zich gepresenteerd als innovatieve recruiter. Worqin biedt werkzoekende de mogelijkheid zich aan werkgevers te presenteren middels een videopitch. Op deze manier wordt recruiten niet alleen leuker, maar ook efficiënter. Werkgevers krijgen tenslotte een eerste indruk van de kandidaat, nog voordat de eerste ontmoeting plaatsvindt!

Wij spraken met Tomas, Verona en Sidney over hun ervaring bij het maken van een videopitch bij de Worqin stand. Verona is een stoere dame die een carriere switch heeft gemaakt van administratieve functies naar metaalbewerker. Zij heeft nu bijna twee jaar ervaring hierin en wil zich heel graag verder ontwikkelen. ‘Ik vond het opnemen van een videopitch in eerste instantie doodeng. Zodra je over jezelf moet praten in een camera voel ik me kwetsbaar. Want.. hoe kom ik over? Vinden ze me misschien saai?’

Tomas was er juist heel relaxed onder. Hij heeft ervaring als expediteur en order intaker en hij zoekt een werkgever die behoefte heeft aan een kandidaat die goed is met systemen en structuur in de werkprocessen kan aanbrengen. “Ik vind het juist prettig dat ik werkgevers meer kan laten zien dan mijn eerdere werkervaring. En ik heb wel vaker moeten spreken in het openbaar”
Sidney, een net afgestudeerde HBO-er Integrale Veiligheidskunde, was in eerste instantie nogal terughoudend tot hij dacht: ‘Ok waarom ook niet’. Ik vond het idee wel apart en het ging me makkelijker af dan ik had gedacht. Ik ben gewoon spontaan gebleven.” Ik zie het nu als een goede manier om een indruk van mezelf achter te laten. En we posten toch allemaal filmpjes op sociale media’

Ondanks haar angst was Verona toch tevreden over het resultaat. “Mijn onzekerheid was eigenlijk maar amper terug te zien in de video. Ik ben heel enthousiast over mijn vak als metaalbewerker en dat heb ik kunnen overbrengen. Ik heb er nu wel een goed gevoel over.” Sidney wil graag in de haven werken. “Ik had misschien nog iets meer kunnen vertellen over mijn opleiding Integrale Veiligheid. Maar toch kijk ik op een positieve manier naar mijn videopitch.”  Tomas heeft maar 1 take gebruikt. “Mijn verhaal staat er in 1 keer op en dit is hoe ik ben.”

Alle drie zien zeker de toegevoegde waarde van een videopitch. Sidney: “Op je CV zien werkgevers wat je hebt gedaan, maar met een videopitch krijg je een indruk van de mens achter de CV. In veel gevallen kan zelfs een sollicitatieronde worden overgeslagen.” Tomas vult aan dat je een gevoel kunt overbrengen. “Een gevoel bij een kandidaat is vaak nog belangrijker dan de CV. Het moet toch passen.”
Wel vinden alle drie dat je videopitch gericht moet zijn op een bepaalde functie, net zoals je motivatiebrief. 

Tomas, Verona en Sidney zijn momenteel beschikbaar voor de arbeidsmarkt. Interesse? Neem contact op met Worqin. En werkzoekenden… hou de Worqin site in de gaten. Binnenkort is het mogelijk om een videopitch online te plaatsen. 

terug naar overzicht
Deel dit bericht: